Det här är en webbutbildning med personlig handledning för dig som vill bli Diplomerad Social media manager på bara en månad! Du börjar 1 juli.

Det som skiljer Social Media Academy från många andra utbildningar är att den är väldigt konkret och "hands on" — och att du redan i utbildningen jobbar som att det vore på riktigt, i din yrkesroll.

Många väljer att göra uppgifterna för det företag de jobbar på för att på så sätt ha en strategi, en plan och färdigt content när de är klara. Andra väljer att använda arbetet till sin portfolio, för att söka jobb.

Den här utbildningen passar för dig som vill bli en av de bästa inom sociala medier och som vill bli klar på bara en månad!

JAG VILL GÅ SUMMERCAMP!

Är Social Media Academy SUMMERCAMP något för dig..?

Det här är en utbildning för dig som, en gång för alla, vill lära dig vad som krävs, och få ingredienserna till framgångsrika sociala kanaler. Den är för dig som vill vara ansvarig för sociala medier för ett varumärke.

Utbildningen passar för dig som:

⇾ är egenföretagare och tycker att det är svårt att få tiden att räcka till, eller faktiskt inte riktigt vet vad det är du ska fokusera på när det kommer till sociala medier. Du vill öka i antal följare samt öka försäljningen genom sociala medier men vet inte riktigt hur.

⇾ jobbar på ett mindre eller större företag och har sociala medier som en av dina arbetsuppgifter. Antingen är du nybörjare och behöver lära dig allt från scratch, eller så är du ganska erfaren men vill ha en beprövad modell — som du vet fungerar — att jobba utifrån.

⇾ har studerat sociala medier eller kommunikation men fortfarande kan känna "Jamen, hur gör jag då?" eller "Vart börjar jag?" För dig som vill ha tydlig och konkret vägledning och på så sätt få den trygghet som krävs för att kunna gå in i en ansvarsroll alltså.

⇾ vill ha jobb som Social media manager men känner dig osäker på om du verkligen har den kompetens som krävs. Du känner att det hade varit skönt med ett kvitto på din kompetens (vilket du får om du väljer att bli diplomerad).

⇾ jobbar, eller vill jobba, med sociala medier i en kommun, förening, organisation eller liknande där ni inte har som ambition att sälja någonting men där det likväl är viktigt att nå ut. Du kanske upplever att det är svårt att växa och få fler följare? Du jobbar varje dag med sociala medier men behöver få bättre struktur för att kunna uppnå bättre resultat.

JAG VILL GÅ SOCIAL MEDIA ACADEMY!

När du är klar med utbildningen kommer du ha...

Tagit fram ett tydligt syfte

Du kommer ha tagit fram flera tydliga syften kring varför ni ska finnas i sociala medier — både hårda och mer mjuka syften som sen fungerar som grunden i allt ni gör.

Gjort en sociala medier-strategi

Du kommer ha gjort en matig sociala medier-strategi som kommer att fungera som en handbok för varumärkets sociala medier.

Tagit fram en contentplan

Du kommer att ha gjort en contentplan så att den som jobbar med sociala medier vet exakt vilken typ av innehåll hen ska skapa, i vilka kanaler och när.

Tagit fram varumärkets tonalitet

Du kommer ha satt formen för hur ni ska prata och se ut i sociala medier så att ni förmedlar den känsla ni vill förmedla.

Gjort en målgruppsanalys

Du kommer ha gjort en målgruppsanalys och tagit fram mellan en och fyra personas som varumärket ska prioritera i sin kommunikation.

Lärt dig om algoritmerna

Du kommer förstå vad algoritmer är samt veta hur de olika sociala kanalernas algoritmer fungerar och hur du kan jobba anpassat utifrån dem.

Lärt dig om olika sociala kanaler

Du kommer ha lärt dig lite allmänt om hur du jobbar i olika sociala kanaler såsom Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.

Skapat passande innehåll

Du kommer ha lärt dig om contentskapande och ha skapat innehåll till det varumärke som du har valt att jobba med som konkret case genom hela utbildningen.

Lärt dig om influencer marketing

Du kommer ha lärt dig om influencer marketing och att sätta ihop samarbeten samt veta vilka regler du ska följa.

Och dessutom...

Blivit trygg i din kompetens

Du kommer känna dig trygg kring din sociala medier-kompetens och veta att du faktiskt har den kunskap som krävs för att jobba med ett varumärkes sociala medier.

Blivit diplomerad Social Media Manager!

Du kommer — om du väljer till det när du registrerar dig — ha blivit Diplomerad Social Media Manager!

Förbättrat ditt CV

Du kommer —om du väljer att bli diplomerad — kunna lägga till diplomet och all kompetens du har skaffat dig till ditt CV och även koppla det till din LinkedIn-profil.

"Ja hon är så bra! Det känns som att man nästan sitter i ett klassrum. På varenda live så "ser" hon personerna som tittar/ lyssnar/ ställer frågor. Bryr sig om."
 

Hej, jag heter Alexandra Bylund,  

Det är jag som är din kursledare. Jag har jobbat med sociala medier sen innan Facebook fanns (!) och älskar att dela med mig av min kompetens och mina erfarenheter.

Jag har haft en sociala medier-byrå i över tio år och har utbildat många duktiga sociala medier-kreatörer genom åren. Och vet du vad jag har märkt? Jo, att det har väldigt tagit lång tid att komma in i arbetet med kunderna. Det har varit ett alldeles för stort glapp mellan utbildning och yrkesrollen. Det var därför jag skapade Social Media Academy — för att minska det glappet. Och faktiskt också för att jag älskar att se hur jag kan hjälpa människor som vill någonting att bli tryggare i sina roller.

Jag har gjort allt jag kan för att på ett så pedagogiskt och roligt sätt som möjligt paketera allting så att det blir konkret och "hands on" — precis som i yrkesrollen.

Jag kommer finnas med dig genom hela utbildningen och ser så mycket fram emot att hänga med dig!

JAG VILL GÅ UTBILDNINGEN!
 

Det här säger våra tidigare elever:

Så här är utbildningen upplagd

 

Så här ser upplägget ut

Vi startar den 1 juli. När du har registrerat dig får du ett välkomstmail med inloggningsuppgifter till din utbildningsplattform där du under utbildningens gång kommer hitta alla dina lektionsmoduler och uppgifter. Dessa kommer släppas löpande. Modulernas omfattning varierar och du kommer därför ha olika många dagar på dig att genomföra modulerna. Du kan alltid gå tillbaka och repetera om du skulle vilja det!

Dag 1 — Modul 1, Kommunikationens grunder

Dag 3 — Modul 2, Sociala medier-strategi

Dag 15 — Modul 3, Projektledning och content

Dag 24 — Modul 4, Mätning och analys

Dag 28 — Modul 5, Algoritmer

Dag 30 — Modul 6, Influencer marketing management

Dag 31 — När du är klar med alla dina uppgifter skickar du in dessa för bedömning och får inom två veckor besked om du är godkänd och diplomerad eller om du behöver komplettera med något.

Det här ingår också

• Diplomering Social Media Manager (inklusive personlig feedback)

• Bonuskurs: Konsten att ta bra bilder

 

• Bonuskurs: Kom igång med reels

 

Personlig handledning vid behov

Jag och mina kollegor finns endast ett mail bort så om du har några frågor rörande utbildningen går det bra att kontakta oss via mail eller via Facebook-gruppen. Vi finns här för dig och kommer göra allt för att du ska kunna slutföra din utbildning på allra bästa sätt!

JAG VILL GÅ UTBILDNINGEN!

Facebook VIP-grupp

Du som är med i Social Media Academy är inbjuden till VIP-gruppen på Facebook där du kan nätverka med dina kurskamrater och där jag kommer att finnas tillgänglig för att svara på dina frågor. Jag kommer dessutom att sända live lite då och då — för att du ska få så mycket handledning som möjligt, och så att du kan ställa eventuella frågor. 

Tillgång i ett år!

Du som går Social Media Academy SUMMERCAMP har tillgång till allt utbildningsmaterial under ett helt år. Under detta år kan du utnyttja materialet hur mycket du vill. Du kan se tillbaka i utbildningen, gå om lektioner och repetera om du vill det. Du behöver inte stressa utan gör utbildningen i din egen takt under ditt år i Social Media Academy SUMMERCAMP. 

Vill du få en sneak peek av Social Media Academy?

 
TITTA PÅ EN LEKTION!

Vanliga frågor och svar

Funderar du fortfarande på om Social Media Academy är något för dig?

Är du trött på ditt jobb och vill byta karriär?

Flera av mina tidigare elever har berättat om hur de har fått nya tjänster på sina befintliga arbetsplatser eller om hur de faktiskt har sökt sig vidare till helt nya arbetsgivare efter att ha gått Social Media Academy. Vill du göra nåt nytt så kan det här vara ett bra första steg.

Vill du vara platsoberoende?

Om du kan sociala medier och vet hur du ska jobba för att lyckas nå ut för ett varumärke kan du styra in dig karriär mot att kunna jobba från vart som helst i världen — om det nu är det du vill alltså. Ja för du behöver i princip bara en dator och internetuppkoppling. Vem drömmer inte om frihet?

Känner du dig osäker kring din kompetens?

Jag märker att många är otrygga kring om de har den kompetens som krävs för att söka det där drömjobbet eller för att bli anlitad som sociala medier-konsult av ett företag. När du har gått Social Media Academy har du fått den kompetens som krävs vilket kan få dig mycket tryggare.

Vill du plugga när det passar dig?

Allt material är förinspelat så du kan avsätta tid när det passar dig, och om du sen vill delta i livesändningar eller kontakta mig eller mina kollegor för att ställa nån fråga så finns vi här för dig. Du går Social Media Academy på dina villkor, när det passar dig, och du har tillgång i ett helt år.

Vill du göra karriär inom sociala medier?

I Social Media Academy får du de verktyg som krävs för att lyckas i sociala medier, så om du verkligen vill, och bestämmer dig, kan du göra karriär inom sociala medier när du har gått utbildningen. Du bestämmer! Världen är öppen för dig och du kan välja vilken väg just du vill gå.

Vill du satsa på dig själv och din egen utveckling?

Är det din tur nu att satsa på dig själv? Har du funderat på att du vill göra nåt nytt men kanske inte funnit tiden till det? Nu är det dags! Nu har du möjligheten att utvecklas utifrån de förutsättningar du har. Du väljer ju själv i vilken takt du vill gå och kan avsätta tid precis när det passar dig. 

Lärt dig om olika sociala kanaler

Du kommer ha lärt dig lite allmänt om hur du jobbar i olika sociala kanaler såsom Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.

Skapat passande innehåll

Du kommer ha lärt dig om contentskapande och ha skapat innehåll till det varumärke som du har valt att jobba med som konkret case genom hela utbildningen.

Lärt dig om influencer marketing

Du kommer ha lärt dig om influencer marketing och att sätta ihop samarbeten samt veta vilka regler du ska följa.

Vill du gå Social Media Academy SUMMERCAMP?

Det finns mängder av tidigare elever som kan hjälpa dig och besvara frågor om du har något särskilt som du undrar över. Om du vill komma i kontakt med någon av våra tidigare elever — skicka ett mail till oss på [email protected] så ska vi matcha ihop dig med någon.

JAG VILL GÅ SUMMERCAMP!