Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om Social Media Academy

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen är utformad för att genomföras samtidigt som du har en annan sysselsättning. Om du har en annan heltidssyssla kan du räkna med att det tar cirka åtta veckor att gå den. Skulle tempot inte passa dig så kan du självklart välja takt  själv. Det går bra att gå den på kortare eller längre tid. Totalt har du tillgång till utbildningen i ett år.

Måste jag gå utbildningen på åtta veckor?

Nej, du kan välja att gå utbildningen när det passar dig. 

Vad innebär det att bli diplomerad?

När du har gjort klart hela utbildningen så kommer du att få lämna några uppgifter (en sociala medier-strategi och en contentplan samt att du får göra en del andra uppgifter) samt boka tid för coaching-samtal där du får personlig återkoppling  i 30 minuter per telefon. Efter att du har tagit till dig av feedbacken får du ett diplom som bekräftar att du har gått Social Media Academy och klarat av kraven.

Behöver jag ha några förkunskaper för att kunna gå utbildningen?

Du bör ha använt sociala medier, antingen privat eller för ett företag, innan du påbörjar Social Media Academy. Även om utbildningen passar bra för de som har jobbat med sociala medier ett tag så passar den även för dig som inte är en van sociala medier-användare. Utbildningen är upplagd så att alla ska kunna gå den, och det är du själv som bestämmer hur mycket du vill fördjupa dig och med andra ord vilken nivå du vill lägga dig på.

Vad kostar utbildningen?

Social Media Academy kostar 12,690:- + moms.

Kan jag dela upp betalningen?

Ja, det går bra att dela upp betalningen via Klarna. Då kostar det från 564:- i månaden.

Vad händer om jag inte är nöjd efter utbildningen?

Vi har en 100-procentig återbetalningspolicy om du känner att utbildningen inte nått dina förväntningar. Din reklamation av utbildningen ska göras senast tre månader efter genomfört köp. För att en reklamation ska godkännas så ska hela utbildningen och samtliga uppgifter genomförts på ett väl genomarbetat sätt. Dessa ska sedan skickas in för granskning till [email protected]. Ditt ärende kommer att behandlas inom fyra veckor.

Passar denna utbildningen mig?

Har du ett intresse för sociala medier så är detta absolut utbildningen för dig. Kanske har du ett företag och vill utveckla ditt arbete med dess sociala kanaler? Eller så arbetar du på ett företag där sociala medier är en del av ditt arbete och du känner att du vill fördjupa dina kunskaper. Eller kanske vill du jobba som Social Media Manager. Då är utbildningen helt klart rätt för dig.

Vilka förkunskaper behöver jag ha?

Inga djupare förkunskaper inom sociala medier krävs men du bör känna till och ha varit aktiv på framförallt Facebook och/ eller Instagram. Det som däremot är grundläggande för kursen är att du har ett intresse och en vilja att lära dig och bli bättre på att arbeta i sociala medier.

Vad behöver jag för att kunna genomgå utbildningen i form av verktyg och program?

Det du behöver ha är en dator och internettillgång. Du behöver också ha tillgång till ett Facebookkonto för att kunna interagera i den slutna facebookgruppen. 

Får jag någon personlig handledning under utbildningen?

Du kommer att bli inbjuden till en privat Facebookgrupp där du kan nätverka med andra som går utbildningen och där Alexandra också finns för att besvara dina frågor.

Det står att man ska jobba med ett "verkligt case" under utbildningen. Hur fungerar det? Måste jag ha ett eget företag?

Du kommer, i utbildningen, att få noggrann vägledning kring hur du kan välja vilket företag du ska jobba med. Du kan välja att jobba med ditt eget företag eller med företaget som du jobbar på. Vill du inte göra det kan du jobba med ett företag som du vill starta eller med ett fiktivt företag. Vissa har valt att fråga ett okänt företag om de får göra sitt case på dem och andra har valt att använda Mama Said som företag i utbildningen. Du väljer helt själv hur du vill göra och behöver varken vara anställd eller ha ett eget företag för att kunna genomföra utbildningen.

Instagram Academy

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen är utformad för att genomföras på halvfart under 2 - 4 veckor, men du bestämmer helt och hållet själv din takt. Du kan göra den under flera månader om du vill eftersom du har tillgång till utbildningen i ett år.

Vad innebär det att bli diplomerad?

Att bli diplomerad innebär att vi sätter en kvalitetsstämpel på din kompetens. Det vill säga säkerställer att du har den kompetens som krävs för att vara ansvarig för Instagram på ett företag. Du kommer att få skicka in uppgifter till oss och sen har vi ett coaching-samtal via telefon där du får feedback på ditt arbete. När vi har säkerställt din kompetens blir du diplomerad Instagram Content Manager och får ett diplom som intygar detta.

Hur går diplomeringen till?

Det finns en modul på din utbildningsplattform där du får exakta instruktioner om hur diplomeringen går till. Du gör en del uppgifter som du skickar in till oss och bokar i samband med detta ett coachingsamtal. Efter att vi i det här coachingsamtalet — som sker via telefon, i 30 minuter — har säkerställt din kompetens blir du diplomerad och får ett diplom skickat till dig.

Vad händer om jag inte klarar diplomeringen?

Alla som vill kan klara diplomeringen! För att kvalitetssäkra diplomeringen ställer vi dock höga krav på uppgifternas kvalitet. Därför kan det hända att du får komplettera ditt arbete, men du har god tid på dig att göra det och vi kommer att hjälpa dig så att du har chans att lyckas. Du kommer alltså att bli diplomerad förr eller senare om du verkligen vill! Vi kommer att hjälpa dig om du behöver stöttning.

Måste jag gå utbildningen på 2 - 4 veckor?

Nej, du kan välja att gå utbildningen när det passar dig och göra det i din egen takt. Du kan dessutom se om alla lektioner så många gånger du vill.

Vad händer om jag inte är nöjd efter utbildningen?

Vi har en 100-procentig återbetalningspolicy om du känner att utbildningen inte nått dina förväntningar. Din reklamation av utbildningen ska göras senast tre månader efter genomfört köp. För att en reklamation ska godkännas så ska hela utbildningen och samtliga uppgifter genomförts på ett väl genomarbetat sätt. Du ska också kunna styrka hur du har gjort förändringar på ditt Instagramkonto och med ditt arbete kring Instagram. Detta ska sedan skickas in för granskning till [email protected]. Ditt ärende kommer att behandlas inom fyra veckor.

Passar denna utbildningen mig?

Om du på ett eller annat sätt vill växa på Instagram så passar den här utbildningen dig! Du kanske jobbar på ett företag och sköter deras Instagramkonto, eller så är du egenföretagare och vill få fler kunder genom att jobba strategiskt med Instagram. Den passar också för dig som är, eller vill bli, influencer. Du blir utbildad kring det som du behöver kunna när det gäller Instagram och hur du ska jobba för att växa där.

Vilka förkunskaper behöver jag ha?

Den här utbildningen passar både dig som redan har jobbat mycket med Instagram och dig som är nybörjare. Är du nybörjare kan det dock ta lite längre tid att gå utbildningen.

Vad kostar Instagram Academy?

Den kostar 7,990:- + moms och om du betalar allt med kort, på en gång, så ingår diplomering (värd 3,990:- + moms)

Vad kostar diplomeringen om jag vill köpa den separat?

Diplomeringen kostar 3,990:- + moms

Vad behöver jag för att kunna genomgå utbildningen i form av verktyg och program?

Eftersom utbildningen sker online behöver du ha tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med tillgång till internet. Du behöver även ha en telefon kopplad till ett Instagramkonto.

Får jag någon personlig handledning under utbildningen?

Du kommer att bli inbjuden till en privat Facebookgrupp där du kan nätverka med andra som går utbildningen och där Alexandra också finns för att besvara dina frågor.

Vad är skillnaden mellan Instagram Academy och Social Media Academy?

Instagram Academy är en utbildning där du fördjupar dig kring Instagram och är perfekt för dig som vill jobba på ett företag där Instagram är den viktigaste sociala kanalen. Social Media Academy är en utbildning för dig som vill jobba som Social Media Manager och är alltså mer övergripande kring just den yrkesrollen och de olika sociala kanalerna. I den här utbildningen går vi närmare in på varje specifik funktion som finns på Instagram (ex. Reels, guider, Stories, IGTV, etc.) och fördjupar oss i hur de kan användas strategiskt för växa och stärka ditt/ert varumärke på Instagram. Varje funktion tillägnas därför ett eget avsnitt i utbildningen.

Om jag har gått Social Media Academy — finns det då nån anledning att även gå Instagram Academy?

Om du vill fokusera på Instagram och jobba för att växa där så kan du definitivt gå Instagram Academy trots att du har gått Social Media Academy. Du kommer visserligen känna igen en del, men du kommer också fokusera på, och lägga tid på, enbart Instagram — vilket är givande om du vill växa. 

Kan jag få jobb efter utbildningen? Har jag den kunskap som krävs?

Definitivt! Du kommer ha all den kunskap som krävs för att ansvara för Instagram på ett företag. Detta genom att du i utbildningen får fördjupad kunskap kring Instagram och hur man jobbar för att växa som varumärke där.

Podcast Production

Vem passar utbildningen för?

Utbildningen passar för dig som vill lära dig att klippa poddar, antingen för privat bruk eller professionellt.

Behöver jag vara tekniskt kunnig sedan tidigare?

Absolut inte! Om du går den här utbildningen så kommer du lära dig — oavsett bakgrund.

Behöver man nödvändigtvis använda Zoom H2n eller går det bra med andra mikrofoner?

Du behöver inte använda just Zoom H2n! Alexandra går igenom hur du spelar in via Skype, via stationära mikrofoner och via röstmemo i iPhone, men ger också en mer grundlig lektion kring just Zoom H2n, som är en USB-mikrofon. Det går bra lika bra med andra mikrofoner!

Hur lång är utbildningen?

Ca. 2 - 4 veckor beroende på din takt. Totalt har du tillgång till utbildningen i ett år.

Vilket program behöver jag använda för att klippa?

I den här utbildningen använder Alexandra Audacity och om du lär dig grunderna i det programmet så kommer det vara relativt enkelt för dig att klippa även i andra program.

Kan jag använda Garageband?

Ja det kan du göra! I den här utbildningen visar Alexandra dock hur man klipper i Audacity, men om du har lärt dig att klippa i ett program är det lätt att förstå även andra program. Det kan dock kräva lite googlande för att hitta kortkommandon och var de olika effekterna finns. Men är du upplärd i ett program så är det som sagt enkelt att lära sig ett nytt.

I utbildningen ingår genomgång av Audacity, behöver man köpa det programmet?

Nej, Audacity är ett gratisprogram som hämtas från internet. I utbildningen kommer Alexandra att visa dig hur du gör för att ladda ner och installera programmet på din dator.

Vad behöver jag för utrustning för att gå utbildningen?

Du kan välja att inte köpa någon utrustning alls och istället spela in via din telefon (inte särskilt bra ljudkvalitet dock!) eller så kan du välja att köpa stationära mikrofoner och ett externt ljudkort, eller USB-mikrofoner. Du kan också välja att spela in via Skype. Alla kan podda, oavsett budget!

Vad händer om jag inte är nöjd efter utbildningen?

Vi har en 100-procentig återbetalningspolicy om du känner att utbildningen inte nått dina förväntningar — det vill säga om du inte lärde dig att klippa en podcast. Din reklamation av utbildningen ska göras senast tre månader efter genomfört köp. För att en reklamation ska godkännas så ska hela utbildningen och samtliga uppgifter genomförts på ett väl genomarbetat sätt. Dessa ska sedan skickas in för granskning till [email protected]. Ditt ärende kommer att behandlas inom fyra veckor.

Kan jag välja att dela upp min betalning?

Ja, du kan välja att dela upp din betalning på 6 eller 12 månader. En delbetalningsavgift tillkommer.

Kan jag betala med faktura?

Ja, det går bra att betala med faktura. En fakturaavgift tillkommer.

För Affiliates

Vad får jag betalt?

Om det inte avtalas något annat så får du i snitt 960 kr + moms för varje köp du genererar.

Måste jag ha ett eget företag?

Ja, antingen det eller så fakturerar du oss via en faktureringstjänst för de utan eget företag. Exempel på sådana sidor är https://www.frilansfinans.se/ eller https://coolcompany.com/se/ . 

När får jag mina pengar?

När lanseringen är över — då går du in och tittar på din försäljningsstatistik. Därefter fakturerar du oss baserat på de siffrorna. Våra fakturauppgifter får du då du blir antagen som vår affiliate. Vi kräver att det är 30 dagars förfallodatum på fakturan.

Måste jag skriva att detta är ett betalt samarbete? 

Ja, det måste du! Det är viktigt att du skriver ut tydligt överst i dina inlägg att det är ett betalt samarbete med Social Media Academy / Instagram Academy / Podcast Production (beroende på vilken utbildning du är affiliate för).  

När får jag reda på hur mycket jag har sålt?

När du har blivit antagen som en av våra affiliates så kommer du att få en inloggning till Kajabi. Där kan du hämta din länk och sedan se din egen statistik. Dessutom kommer du att få mail varje gång du gjort en försäljning.

Vad händer om en person först går in via min länk och sen via en annan? Vem får provisionen? 

Det är alltid det sista klicket som räknas. När någon klickat in via din länk så hamnar en cookie i deras webbläsare, och om de gör ett köp inom 30 dagar så får du provision. Men, om samma person går in via en annan affiliates länk inom den perioden så hamnar cookien till den andres fördel. 

Vad händer om en person går in via länken en dag och sen beslutar sig för att köpa utbildningen en annan dag. Får jag inte betalt då även om de först kom via min länk?

Jodå! Så länge som personen surfar in och gör köpet inom 30 dagar på samma dator och i samma webbläsare. Och förutsatt att denna inte senare har använt en länk från en annan affiliate.  

Vad händer om någon gör en retur på sitt köp? 

Det kommer att påverka din provision, det vill säga att du inte får betalt för det köpet. Dock är retur bara accepterat i extrema fall.

Varför ber systemet mig om att registrera mitt Paypal-konto?

Ingen fara, du behöver inte göra det eftersom att du fakturerar oss! 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.