GRATIS LEKTION FRÅN SOCIAL MEDIA ACADEMY: "Så definierar du målgruppen genom personas"

UTRUSTNING

Vlogg-kamera, Osmo DJI

Jag älskar den här vlogg-kameran! Den gör att jag faktiskt använder den. Den är smidig att hålla i, kameran följer mig när jag rör mig, och kvaliteten blir riktigt bra. Den lilla prylen till vänster, är en mikrofon, som du lätt fäster i dina kläder för att få bra ljud. Jag rekommenderar verkligen den här kameran!

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Mikrofon-arm som du fäster i bordsskivan

Den här, Elgato Wave Mic arm, är supersmidig eftersom den tar väldigt lite plats och är lätt att ändra position på. Jag kombinerar den med mikrofonen som heter Shure MV7. Sen jag köpte den här armen använder jag mikrofonen varenda gång jag slår på datorn. Den är så så så smidig och tar som sagt ingen plats vilket gör att den inte stör alls. Jag rekommenderar den varmt.

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Podd-mikrofon, Zoom H2n

Den här micken använder jag ofta när jag poddar eftersom den är enkel att ta med. Du behöver ha 2 st AA-batterier och ett SD-kort som är max 32 GB stort. Inga sladdar, inget ljudkort. Det är bara att trycka igång den och köra. Fördelen med den här, i jämförelse med Shure MV7, är att den är portabel och inte behöver vara inkopplad till en dator.

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Podd-mikrofon, Shure MV7

Den här micken är alltid inkopplad till datorn, så varje gång jag sitter på kontoret och poddar, spelar in till Youtube eller har Zoom-möte så är det den här som går igång. Fördelarna med den här, i jämförelse med Zoom H2n, är att den ger mycket bättre ljud samt enkelt kopplas in till datorn (= är alltid inkopplad). Den sitter på stativet som heter Elgato Wave Mic arm

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Studiolampor

De här studiolamporna har jag använt i många år. De är lätta (i vikt) och därmed lätta att förflytta, och passar därmed för dig som brukar filma/ fota på olika ställen. Lampan som lyser uppifrån gör att det blir bra porträttljus!  Den är så så så smidig och tar som sagt ingen plats vilket gör att den inte stör alls. Jag rekommenderar den väldigt varmt och tycker dessutom att de är prisvärda.

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

GripTight Magsafe Väggfäste

Det här fästet är perfekt för dig som till exempel spelar in #GRWM-videos eller av annan anledning filmar eller fotar från en spegel. Den är superlätt att klistra fast på spegeln och fungerar sen, genom Magsafe, så att det bara är att klicka på telefonen (genom magneten) och börja filma/ fota. Den kostar bara ca. 300:- så jag tycker att den är extremt prisvärd.

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Canon EOS 90D

Den här kameran är perfekt att filma med. Jag kör mina webinar med den och älskar att den, med sin automatiska zoom, alltid hittar mitt ansikte. Rekommenderar den varmt! OBS! Du behöver köpa till ett objektiv som passar beroende på vad du ska använda kameran till. Jag rekommenderar den.Jag rekommenderar den.Jag rekommenderar den. Jag rekommenderar den.

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Ljud-inspelare, Zoom F2

Den här använder jag när jag ska spela in ljud och inte sitter vid datorn. T ex om jag ska spela in en vlogg och är på platser där det är mycket annat ljud runtomkring och mobilen (kameran) är långt ifrån. Då filmar jag med mobilen, och spelar in ljudet med den här. 

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Studiolampor som du fäster i bordsskivan

Jag har två såna här som jag har fäst i bordsskivan, och de förenklar nåt enormt för mig. När jag ska använda dem klickar jag lätt igång de via en app i min mobil. Det går att justera ljusstyrka samt om jag vill ha varmt eller kallt ljus. Det går också att slå på och av lamporna utan appen.

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Mygga Röde SmartLav

Den här myggan använder jag varje dag. Jag kopplar in den i mobilen när jag spelar in stories, när jag sänder live, när jag spelar in UGC-videos bland många andra tillfällen. Den går att kombinera med en förlängningssladd, vilket är bra att ha om du inte ska vara så nära mobilen.

LÄS MER OCH KÖP HÄR!

Social Media  Academy ™

Social Media Academy ™ är en webbutbildning med personlig handledning för dig som vill bli Diplomerad Social media manager. Den passar lika bra för dig som är anställd på ett företag som för dig som är egenföretagare eller vill börja jobba med sociala medier för ett varumärke. Utbildningen är upplagd så att den passar att göra vid sidan om en annan heltidssyssla och anpassad till både nybörjare och de som är kunniga inom sociala medier.

LÄS MER OM SOCIAL MEDIA ACADEMY!